Lasivalinta vaikuttaa rakennuksen viihtyvyyteen merkittävästi

30.06.2020

Toimivan lasituksen suunnittelu on palapeliä. On otettava huomioon rakennuksen maantieteellinen sijainti, julkisivun aukeamissuunta ja aurinkoenergian kokonaisläpäisy (g-arvo) sekä lämmöneristävyys (U-arvo) ja kokonaisenergiankulutus (E-luku).

“Oikeanlaisilla lasituksilla saavutetaan helposti lämmöneristystavoitteet, mutta kesien lämmetessä ilmastointikustannukset saattavat olla merkittävät”, kertoo Vitrea Oy:n tuotepäällikkö Kari Miettinen.

Erikoislasit mahdollistavat kiinteistöjen energiatehokkuuden parantamisen. Kun eristyslasien väliin integroidaan kaihtimet tai metalliverkko, saadaan ikkunasta suuntaselektiivinen. Elektrokromaattisissa älylaseissa tummuutta säädetään sähköisesti; helteellä se ei päästä lämpöä sisään, talvella kirkas lasi päästää valon ja lämmön lävitseen.

Kun elektrokromaattinen lasi yhdistetään talotekniikkaan, lasin tummuutta pystytään ohjaamaan vuoden- tai vuorokaudenajan perusteella. Laseja ja kaihtimia voidaan ohjata myös manuaalisesti tai älypuhelimen sovelluksen avulla.

Älykkäät lasit antavat suunnitteluvapautta

Erikoislasien monipuolisten ominaisuuksien avulla pystytään vastaamaan nykyaikaisen rakentamisen tavoitteisiin vaivatta.

“Lasiratkaisuillamme voidaan vaikuttaa kiinteistön energiatehokkuuteen, asumis- ja työskentelymukavuuteen, rakennuksen ulkonäköön ja siten suoraan kiinteistöjen arvoon. Esimerkiksi Okalux-eristyslaseissa lasipaketin välitilaan sijoitettavan erilaisia lisäominaisuuksia tuovan lisäosan tiheyden ja värin voi valita kohteeseen sopivaksi. Näitä lisäosia ovat esimerkiksi metalliverkot, kapillaarikennot ja puusäleiköt. Tämän lisäksi ei välttämättä tarvita ollenkaan erillisiä kaihtimia”, Miettinen kertoo.

Koko rakennuksen julkisivu voidaan tehdä lasista yhdistämällä samaan profiilijärjestelmään ohut, läpinäkymätön, U-arvon 0,11 Okalux HPI -tyhjiöeristyspaneeli ja kirkas julkisivulasi. Lasinen julkisivu on pitkäikäinen, helppohoitoinen ja näyttävä. Vitrean lasiratkaisut sopivat myös kattoihin ja kattoikkunoihin, jolloin luonnonvaloa voidaan hyödyntää optimaalisesti.

Etsimme kanssasi parhaan mahdollisen lasiratkaisun suunnitelmaasi tai rakennukseesi!