Toiminnalliset lasit vastaavat sairaaloiden tarpeisiin – tutustu Kainuun uuteen keskussairaalaan, jossa laseistamme on tehty jopa taidetta

23.10.2020

Kohde: Kainuun keskussairaala
Tuotteet:
Reglit 3k -profiililasit, Contraflam Climalit Priva-Lite-erikoislasit paloluokituksella
Arkkitehtitoimisto: Sweco Architects Oy

Lasi on rakennusmateriaalina ja arkkitehtonisena elementtinä varma ja luotettu valinta moderniin sairaalarakentamiseen. Toimittamiamme lasiratkaisuja löytyykin monesta suomalaisesta sairaalasta.

Kainuun keskussairaalan toiminnot ja tilat uudistuvat vuoteen 2021 mennessä. Uuden sairaalan valmistuneita osia on otettu 2020 aikana käyttöön – esimerkiksi päivystys on jo tammikuussa avattu toimimaan uusissa, vaikuttavissa tiloissa. Mittava uudistusprojekti jatkuu kuitenkin vielä.

Reglit-lasilankuista luotu valotaideteos vastaanottaa sairaalan vieraat näyttävästi heti pääovilla

Kainuun uudessa keskussairaalassa ymmärretään viihtyisän miljöön suuri merkitys sairaalakokemukselle – kauniin suunnittelun lisäksi tilat ovat täynnä taideteoksia. Rakennuksen julkisivuun modernia ilmettä tuovat toimittamamme Reglit-profiililasit, jotka pääsevät iltaisin loistamaan valotaideteoksena. Tyylikkäät lasilankut ovat vastassa sairaalaan tulevia heti pääsisäänkäynnillä.

Reglit-profiililaseista tehty julkisivu on energiatehokas, ja se tarjoaa monipuolisuudellaan maksimaalista suunnittelun vapautta nykyaikaisen arkkitehtuurin tarpeisiin – lasilankkuseinät on mahdollista toteuttaa niin kirkkaina kuin värillisinä, tai esimerkiksi Kainuun sairaalan tapaan iltaisin valaistuna. Reglit-laseilla luot jopa seitsemän metriä korkeat, yhtenäiset lasipinnat.

Reglit-lasilankut ovat ilmeeltään näyttäviä niin sisätiloista kuin ulkoakin katsellessa. Kuva: Kainua-allianssi, Pekka Agarth.

Sairaalarakentamisessa luotetaan lasin tyyliin ja toiminnallisuuteen – yksityisyyttä potilaille napin painalluksella

Kuva: Kainua-allianssi, Pekka Agarth

Arkkitehtonisesti näyttävä julkisivu luo odotuksia myös sisätiloille. Sairaalatiloissa ei viihtyisä design riitä, vaan tilojen täytyy olla älykkäitä, muuntojoustavia sekä vastata aidon käytön tarpeisiin.

”Sairaalan tulee olla potilaiden parantumista tukeva, turvallinen ja viihtyisä hoito- ja työympäristö”, uuden keskussairaalan rakentamisesta vastaavan Kainua-allianssin verkkosivuilla kerrotaan.

Erikoislaseilla voidaankin vaivatta vastata modernin sairaalarakentamisen vaateisiin. Kohteeseen toimittamamme Priva-Lite-erikoislasit edustavat toiminnallisia lasiratkaisuja ja tarjoavat sisätiloihin tyylikkään näkösuojan ja läpinäkyvän lasituksen edut yhdessä lasissa – tämä ominaisuus tekee uuden keskussairaalan tiloista entistä monikäyttöisemmät.

Priva-Liten nestekideteknologia mahdollistaa lasituksen muuttamisen hennon läpikuultavasta kirkkaan läpinäkyväksi napin painalluksella.

  • läpinäkymätön asetus tarjoaa tyylikkään näkösuojan, joka turvaa potilaan yksityisyyttä
  • kirkas asetus avartaa tiloja, tuo valoa huoneisiin ja mahdollistaa samalla potilaiden esteettömän tarkkailun

Helppokäyttöistä lasitusta voidaan sen läpinäkymättömässä muodossa käyttää myös projektoripintana kuvien ja videoiden näyttämiseen.

Keskussairaalan laseihin lisätyn palonsuojan lisäksi Priva-Lite-lasitukseen on mahdollista yhdistää myös muita lisäominaisuuksia, kuten auringon- tai luodinsuojaus tai parannettu äänen- tai lämmöneristys.

Tutustu tuotetietoihin ja kysy lisää asiantuntijoiltamme

Kuva: Kainua-allianssi

Kohteen Reglit-lasilankkujen ja Priva-Lite-erikoislasien tarkat tuotetiedot ja ominaisuudet löydät alta. Tarjoamme myös muita sairaalaoloihin erinomaisesti sopivia lasiratkaisuja!

Reglit

  • Pääosin 3k-lasitus, seinän valaistu osa 1k-lasituksena hiekkapuhallettua ja standardia lasilankkua
  • Opaalit, läpinäkymättömät osuudet valoa läpäisevällä eristeellä: Ug 0,8
  • Kirkkaat selektiivipinnoitteella: Ug 1,2
  • Osa lasituksesta toteutettu karkaistuilla turvalaseilla

Priva-Lite         

  • Contraflam 30 Climalit Priva-Lite -lasitus
  • EI 30 -paloluokitus

Kerromme mielellämme lasiratkaisuistamme lisää. Ota yhteyttä asiantuntijoihimme!

Lisää kuvia kohteesta sekä muuta lisätietoa rakennusurakasta ja sen etenemisestä löydät Kainua-allianssin verkkosivuilta.