Kestävää lasiarkkitehtuuria Kalasatamassa – uusi Kaupunkiympäristötalo nostaa ympäristön ykköseksi

07.12.2020

Helsingin merelliseen Kalasatamaan syksyllä 2020 noussut Kaupunkiympäristötalo suunniteltiin ympäristö edellä. Kohteen lasilankuissa yhdistyy estetiikka ja kestävyys, mikä tekee niistä erinomaisen valinnan modernin ja ympäristöarvoihin sitoutuneen arkkitehtuurin tarpeisiin.

Kohde: Kaupunkiympäristötalo, Helsinki
Tuote: Karkaistu Reglit SP 26 Standard 2k -lasitus
Arkkitehti: Lahdelma & Mahlamäki arkkitehdit

Helsingin uusi Kaupunkiympäristötalo tuo yli 1500 kaupungin osaajaa yhden katon alle urbaanin Kalasataman ytimessä. Kestävää kaupunkiympäristöä korostavassa rakennuksessa on muun muassa aurinkopaneeleja, suuri pyöräparkki sekä viherkatto – korkealaatuisia lasirakenteita unohtamatta. Lasi vastaakin kestävänä, pitkäikäisenä ja energiatehokkaana rakennusmateriaalina erinomaisesti modernin elinkaariajattelun vaatimuksiin.

41 000 neliötä ja lukuisia erilaisia tiloja kattavassa rakennuksessa on painotettu innovatiivista, toimintaan perustuvaa tilasuunnittelua, jonka avulla ympäristö toimii optimaalisesti niin työn kuin sosiaalisen toiminnan tarpeisiin. Avoimella ja toimivalla tilasuunnittelulla pyritään muun muassa sujuvoittamaan eri osastojen välistä viestintää. Lasiratkaisuin voidaankin luoda yhä viihtyisämpiä työympäristöjä, jolloin myös työnteko tehostuu.

Kiviseinien katveeseen rakennettu lasilankkupaviljonki tarjoaa hengähdyspaikan kiireiseen työpäivään

Yksi ihmiset yhteen tuovista sosiaalisista tiloista on Kaupunkiympäristötalon näyttävä kattoterassi, jonka katettu tila on valmistettu Reglit-profiililaseista. Lasinen paviljonki pääsee erityisen hyvin oikeuksiinsa sitä ympäröivien, tummanpuhuvien kiviseinien luoman kontrastin keskellä.

Korkealaatuiset lasilankut kestävät erinomaisesti säätä, ja sopivat hyvin muotonsa ja jäykkyytensä ansiosta haastavampiinkin tuuliolosuhteisiin. Kaupunkiympäristötalon lasinen paviljonki aukeaa osittain ilmaan kattoterassin reunan yli, mikä tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet Kalasataman maisemien ihailuun. Paviljongin lasilankut ovatkin tätä tarkoitusta varten maisemapäädyssä kirkkaan läpinäkyviä.

Näyttävät lasilankut ovat luotu juuri Kaupunkiympäristötalon kaltaisen modernin arkkitehtuurin tarpeisiin, kun materiaaleilta halutaan sekä korkealaatuista kestävyyttä että arkkitehtonista vaikuttavuutta. Reglit-järjestelmä perustuu itsensä kantaviin U:n muotoisiin lasielementteihin, joilla voidaan toteuttaa jopa 7 metriä korkea, yhtenäinen lasipinta. Laaja valikoima laadukkaita pinta- ja värivaihtoja takaa suunnittelun vapauden ja uniikit lasikokonaisuudet.

Tutustu Reglit-lasien mahdollisuuksiin
Katso lisää kuvia kohteesta Lahdelma & Mahlamäki arkkitehtien sivuilta
Lue lisää lasin vaikutuksista työympäristöjen viihtyisyyteen

Kuva: © Anders Portman/Martin Sommerschield, Kuvatoimisto Kuvio Oy, 2020

Tutustu muihin kohteisiin, joissa on toteutettu samanlaisia säänsuojana toimivia seiniä