Keskuskirjasto Oodi, Helsinki

Kohde: Keskuskirjasto Oodi, Helsinki
Tuote: Contraflam Structure
Arkkitehdit: ALA Arkkitehdit

Helsingin keskustan ALA Arkkitehtien suunnittelemassa keskustakirjasto Oodissa on Suomen korkeimmat palonsuojalasit. Rakennuksen lähtökohtana oli julkinen, kaikille avoin, maksuton ja turvallinen keskustassa sijaitseva kaupunkitila. Vitrea toimitti palonsuojalasit Oodin pohjakerroksen perhekirjastoon.

Perhekirjaston sisälasiseinä on toteutettu 3750 mm korkeilla SGG Contraflam Structure 60 -palonsuojalaseilla. Erikoisvalmisteisten 53 mm paksujen lasien ominaisuuksissa on huomioitu kohdekohtaiset vaatimukset hyvälle ääneneristykselle ( > Rw 43 db) sekä henkilöturvallisuudelle. SGG Contraflam Structure -laseissa on lisäksi valoa diffusoiva laminaattikalvo, joka luo tiloihin pehmeän ja rauhallisen valaistuksen ja tarjoaa samalla tilojen vaatiman näkösuojan.

SGG Contraflam Structure -lasit ovat erikoisrakenteisia, EI-luokan osastoivia palolaseja, jotka voidaan liittää toisiinsa ilman häiritseviä pystyprofiileja. Lasien välissä on ainoastaan ohut silikonisauma. Tämä mahdollistaa paloturvallisuuden lisäksi arkkitehtonisesti tinkimättömät ratkaisut.

Miten voimme auttaa sinua?

Kerro meille, millaista ratkaisua olet etsimässä, niin autamme oikeiden tuotteiden valinnassa.