Rosoinen betoni kohtaa modernin lasin Taideyliopiston uudella kampuksella – atriumin lasilankkuja pääsee ihailemaan läpi kerroksien

19.10.2021

Mylly-rakennus suunniteltiin sulautumaan Sörnäisten teolliseen kaupunkimaisemaan ja tuomaan eri taiteenalojen opiskelijat yhteen. Opiskelijat ja opettajat kohtaavat eri tilat yhdistävässä atrium-tyylisessä päähallissa, jota reunustavat musta metalli, viimeistelemätön betoni sekä toimittamamme Reglit-lasilankut.

Kohde: Taideyliopiston Mylly, Helsinki
Tuote:
Reglit SP 3 Micro OW -profiililasit, karkaistuna, kaksinkertaisena ja Rw 41 db -äänieristettynä. Pituus n. 4500 mm.
Arkkitehti:
JKMM Arkkitehdit

Taideyliopiston uusi kampus Helsingin Sörnäisissä on valmistunut. Myllyksi nimetty rakennus tuo kuvataide-, teatteri- ja tanssiopiskelijat samoihin, arkkitehtonisesti vaikuttaviin ja inspiroiviin tiloihin. Myllyyn on muun muassa tarkoituksella jätetty paljon viimeistelemätöntä betonipintaa antamaan symbolisesti tilaa taiteelle.

Rakennuksen tilat on suunniteltu joustaviksi ja muunneltaviksi, ja löytyypä sieltä myös 750 neliön kokoiset näyttelytilat. Kulku yliopiston tiloihin on tuotu yhteen kolmionmuotoisen pääaulan ympärille, joka toimii eri taiteenalojen kohtaamispaikkana. Atriumin kattoon asti kohoavassa pääportaikossa kohtaavat myös materiaalien kontrastit, kun puhtaan kirkas, moderni lasilankku yhdistyy teollisen viimeistelemättömään betonipintaan ja kovaan, mustaan metalliin.

Myllyn lasilankut ovat toimittamiamme Reglit Optiwhite -profiililaseja. Lasilankkupintaa onkin kohteessa lähes tuhannen neliön verran. Ne rajaavat opettajien ja opiskelijoiden käyttöön tarkoitettuja huoneita yleisistä tiloista tarjoten näkösuojaa ja hyvän ääneneristyksen, mutta antavat kuitenkin luonnonvalon kulkea tilasta toiseen.  

Näyttävät Reglit-lasilankut on luotu juuri Myllyn kaltaisen korkeatasoisen arkkitehtuurin tarpeisiin, kun materiaaleilta halutaan sekä ajatonta kestävyyttä että arkkitehtonista vaikuttavuutta. Reglit-profiililasijärjestelmä perustuu itsensä kantaviin U:n muotoisiin lasielementteihin, joilla voidaan toteuttaa jopa 7 metriä korkea, yhtenäinen lasipinta. Laaja valikoima laadukkaita pinta- ja värivaihtoja takaa suunnittelun vapauden ja uniikit lasikokonaisuudet.

Lue lisää Reglit-profiililaseista