Carpe Futurum -voimalaitos, Uppsala

Kohde: Carpe Futurum, Uppsala, Ruotsi
Tuote: 
Reglit SP 26 OW kirkas / Reglit SP 26 OW taustamaalattu, oranssi
Arkkitehdit: 
Liljewall Arkitekter

Ruotsin Uppsalaan valmistunut uusi biovoimalaitos käyttää uusiutuvia polttoaineita ja tarjoaa ekologista kaukolämpöä alueen noin 150 000 asukkaalle.

Me Vitrealla vastasimme kohteen turbiinirakennuksen ja kuljetinsillan Reglit-lasituksen suunnittelusta ja asennuksesta. Lasitus toteutettiin yhdistämällä värittömiä ja osittain keraamisesti taustamaalattuja Reglit SP 26 OW -profiililaseja näyttäväksi, noin 4800 neliömetrin kokoiseksi lasijulkisivuksi. Tämä tekee laitoksesta yhden maailman suurimmista lasilankuilla toteutetuista kohteista!

Rakennuksen suunnitellut Liljewall Arkitekter -arkkitehtitoimisto halusi uuden voimalaitoksen olevan tasapainoinen osa ympäristöään, sekä ilmaisevan tyylillään urbaaniutta teollisuuden sijasta. Reglit-profiililaseista eli lasilankuista koostuva julkisivu on muotoilultaan pehmeä ja sen graafinen kuvio tarkkaan rakennettu viestimään projektin tavoitteista.

Läpinäkyvistä ja oransseiksi taustamaalatuista lasilankuista muodostuva, korkeammalle noustessaan kaventuva kuvio symboloi veden haihtumisprosessia, joka on sähköntuotannon perusta. Kun vesihöyry jäähtyy, siirtyy ylimääräinen lämpö kaukolämpöverkon kautta koteihin ja yrityksiin.

Profiililasit ovat kestävä ja pitkäikäinen julkisivumateriaali, mikä sopii ympäristötietoisen Carpe Futurum -projektin arvomaailmaan erinomaisesti.

Lue lisää kohteesta: Vattenfallin Carpe Futurum -biovoimalaitos näkyy Uppsalan kaupunkisiluetissa jo kaukaa – vaikuttava laitos on ennätyssuuri lasilankkukohde (Uutinen, 27.8.2021)

 

Miten voimme auttaa?

Kerro meille, millaista ratkaisua olet etsimässä, niin autamme oikeiden tuotteiden valinnassa.