Tasakaton ikkunat

Tasakaton ikkunoilla valaiset talon keskelläkin sijaitsevat sisätilat luonnonvalolla!

Jokaiseen huoneeseen kannattaa sisällyttää luonnollisen valon lähde viihtyisyyden ja asumismukavuuden lisäämiseksi. Ihanteellinen ratkaisu tasakattokohteisiin ovat erikoissuunnitellut tasakattoikkunat. Tasakaton ikkunoita käytetään kohteissa, joiden kattokaltevuus on alle 15 astetta.

Tasakatoille asennettavan ikkunan karmi on valmistettu monikammioisesta PVC-profiilista. Lasivaihtoehtoina ovat joko innovatiivinen matalan profiilin kattoikkuna tai kupukattoikkuna, jossa lasielementin päälle on lisätty polykarbonaattikupu. Tasakaton kattoikkunat voidaan varustaa joko kolmin- tai nelinkertaisella lasielementillä. Nelinkertaisella lasituksella kattoikkuna täyttää myös passiivitalojen ikkunoiden U-arvovaatimuksen—tasakaton ikkunamme ovatkin erittäin energiatehokkaita! Standardikokojen lisäksi matalan profiilin kattoikkunaa voidaan valmistaa asiakkaan tarvitsemassa koossa.

Älykäs Solar-mallimme hyödyntää virtalähteenään aurinkoenergiaa ja esimerkiksi sulkeutuu automaattisesti ikkunan sensorien havaitessa sadepisaroita. Kysy aurinkopaneeleilla varustetuista ikkunoista lisää myyjiltämme.

Tasakaton kattoikkunamallistomme, ikkunatyyppien tekniset tiedot ja kattavat materiaali- ja asennusvaihtoehdot löydät valmistajan tuote-esitteestä.

Kattoikkunat poistumistienä

Rakentamismääräyskokoelman mukaan rakennuksessa tulee olla varatie, mikäli uloskäyntejä on vain yksi. Varatienä voidaan käyttää myös kattoikkunaa, kun se tehdään helposti avattavaksi. Tasakaton poistumisikkunat suunniteltu näyttämään samalta kuin tavalliset tasakaton kattoikkunat. Niihin voidaan asentaa sisä- ja ulkopuolen asennustarvikkeet samalla tavalla kuin tavallisiin tasakaton kattoikkunoihin.

  • Turvallinen ja kätevä poistumistie katolle
  • Erikoissaranat ja yksinkertainen avautumismenetelmä mahdollistavat 80° avautumisen
  • Kaasujouset pitävät ikkunaruudun avattuna paikallaan ja estävät äkkinäisen ja vahingollisen sulkeutumisen
  • Profiilien ulkopinta on liukuestekäsitelty
  • Innovatiivinen lasitus: valoaukko on kilpailijoita selkeästi suurempi
  • Saatavana lasin päällä olevalla kestävällä polykarbonaattikuvulla: molemmat järjestelmät erittäin lämmöneristäviä
  • Kuvulla varustettu poistumisikkuna voidaan asentaa 0–15° kattokaltevuuksille, ilman kupua 2–15° kattokaltevuuksille

Poistumisikkunat voidaan halutessa asentaa asennuskauluksen avulla, jolloin ikkunat saadaan 15 tai 30 cm ylemmäksi, esimerkiksi viherkatolla. Katso mallit DRF ja DRC valmistajan tuote-esitteestä sivuilta 14–15.

Tasakaton käyntiluukku

Käyntiluukku tarjoaa turvallisen ja miellyttävän kulun tasakatolle. Käyntiluukun tukeva rakenne ja laaja kokovalikoima yhdistettynä ullakkoportaisiin tarjoavat loistavan käyttökokemuksen. Käyntiluukut voidaan asentaa katoille, joiden kaatokaltevuus on 0–5°.

  • Hyvin tiivistetty käyntiluukku eristää lämpöä erinomaisesti
  • Kaasujousituksella 60° saakka aukeava ja sulkeutuva luukku voidaan jättää auki-asentoon
  • Käyntiluukun koot on sovitettu erikseen myytävien ullakkoportaiden kokoihin
  • Portaiden askelmien luistonesto turvaa nousun katolle

Katso mallit DRL ja LML valmistajan tuote-esitteestä sivuilta 20–21.

Miten voimme auttaa?

Kerro meille, millaista ratkaisua olet etsimässä, niin autamme oikeiden tuotteiden valinnassa.