Kaltevan katon ikkunat

Kaltevan katon ikkunoilla luot ihanteellisia ratkaisuja nykyaikaiseen rakentamiseen!

Sen lisäksi, että kattoikkunat valaisevat sisätiloja ja avartavat näköalaa, voivat ne toimia myös poistumistienä katolle. Kaltevan katon kattoikkunoita käytetään kohteissa, joiden kattokaltevuus on yli 15 astetta.

Laajasta tuotevalikoimastamme löytyy jokaiseen tilaan sopiva kattoikkunamalli. Kattoikkunoita on saatavana muun muassa erilaisilla avausmekanismeilla, paremmin kosteutta kestävänä tai lämpöä eristävänä (U-arvo jopa 0,58). Lisävarusteina erilaisia verho- ja kaihdinratkaisuja, asennustarvikkeita ja lisävarusteita.  

Uutuutena tarjoamme Solar-mallin, joka hyödyntää virtalähteenään aurinkoenergiaa, sekä osaa mukautua säähän. Kysy aurinkopaneeleilla varustetuista ikkunoista meiltä lisää!

Ylä- ja keskisaranoidut ikkunat mahdollistavat ikkunan joustavan käytön. Luukkuna ulospäin avautuva ikkuna varmistaa rajattoman näkymän ja mahdollistaa myös matalamman asennuksen. Keskisaranoidut ikkunat ovat suosittuja, koska ne tarjoavat runsain määrin erilaisia mahdollisuuksia, muun muassa erittäin energiatehokkaita kattoikkunoita passiivitaloihin, murronkestävät ikkunat mataliin taloihin ja kerrostaloihin. Nostetuilla saranoilla kattoikkunat avautuvat kuten keskisaranoidutkin, mutta niiden saranat on nostettu keskipistettä hieman korkeammalle, jotta pitkät henkilöt voisivat päästä esteettä avoimen ikkunan luo. Nostetuilla saranoilla ja julkisivuikkunan yhdistelmällä saadaan erittäin moderneja ratkaisuja. Niissä on kaksi erillistä ikkunaa: yläkehys on kääntöikkuna nostetuilla saranoilla ja alempi on ei-avattava ikkuna laminoidulla turvalasilla.

Kaltevan katon kattoikkunamallistomme kattavine materiaali- ja asennusvaihtoehtoineen löydät esitteestä, johon on koottu myös ikkunatyyppien tekniset tiedot.

Katso koko mallisto esitteestä: FAKRO-kattoikkunamallisto

Liittymäpellitykset

Liittymäpellitykset ovat ehdottoman tärkeitä kattoikkunan asianmukaisessa asentamisessa. Huolellisesti suunnitellut liittymäratkaisut varmistavat kestävän ja tiiviin asennuksen kattoon. Peltien tarkoituksena on ohjata sadevesi ikkunan päältä ja sivulta takaisin vesikatteelle. Liittymäpellitykset toimitetaan ikkunakoon ja asiakkaan katemateriaalin mukaan.

Perusväri on harmaansävyinen RAL 7022. Liittymäpellitykset ovat saatavana myös muissa väreissä.

Lisätietoja ja kuvia liittymäpellityksistä löydät esitteestämme.

Kattoikkunat poistumistienä

Rakentamismääräyskokoelman mukaan rakennuksessa tulee olla varatie, mikäli uloskäyntejä on vain yksi. Varatienä voidaan käyttää myös kattoikkunaa, kun se tehdään helposti avattavaksi. Tällöin aukon korkeus tulee olla vähintään 600 mm ja leveys 500 mm siten, että korkeuden ja leveyden summa on vähintään 1500 millimetriä.

Osaa Vitrean kaltevan katon malleista voidaan käyttää varateinä, esimerkiksi preSelect mallin ikkunoita, joissa on keskisaranoiden lisäksi yläsaranointi. Katso kattoikkunat -esitteen sivut 12-13 ja 30-31, tai kysy lisää asiantuntijoiltamme.

Kaikki ladattava materiaali

Kattoikkunaesitteen voit avata tästä.

BIM-objekteja voit ladata tästä.

Miten voimme auttaa?

Kerro meille, millaista ratkaisua olet etsimässä, niin autamme oikeiden tuotteiden valinnassa.