Kattoikkunoiden asennus ja huolto

Kattoikkunoiden asennus

Kattoikkunan asennuksessa on noudatettava huolellisuutta. Suosittelemme käyttämään Vitrean kattoikkunoille tarkoitettuja asennustuotteita.

Ikkunan karmi voidaan lisäeristää käyttämällä XDP-aluskatetta, samalla tällä helpotetaan aluskateliitoksen tekemistä. Huolellisella aluskatteen liittämisellä ikkunan karmiin estetään katemateriaalin alla mahdollisesti virtaavan veden tunkeutumista lämpöeristetilaan ikkunakarmin vierestä.

XDS-höyrysululla estetään kostean sisäilman pääsy kattorakenteisiin. XDS-tuote on helppo liittää ikkunan karmiin ja rakennuksen omaan höyrysulkuun. Sisätilan huonekosteus ei saa tunkeutua kattorakenteen eristysmateriaaleihin valokuilunkaan osalta, sillä muuten kosteus tiivistyy talvisin huuruksi ja jäätyy ohuimpiin eristeisiin. Säiden lauhduttua tiivistynyt kosteus voi kastella valokuilun levytyksen.

Kaltevan katon asennusvideo
Tasakaton kattoikkunan asennusvideo

Kattoikkunoiden huolto

Kattoikkunoita on hyvä huoltaa säännöllisesti. Ikkunapintojen pesu, karmien huolto sekä ylä- ja sivukourujen puhdistaminen lehdistä on syytä tehdä vuosittain tai tarvittaessa. Vitrean kattoikkunoille on saatavana myös puupintojen hoitopaketti. Runsaslumisena talvena ikkunan alapuolelta on myös hyvä poistaa kertynyt lumi ja jää.

Ikkunalasin pesu

Kattoikkunoiden ulkolasi voidaan pestä sisäpuolelta kääntämällä ikkunapuite ympäri. Ikkuna voidaan myös lukita pesuasentoon, jolloin lasin pesu onnistuu helpommin.

Karmien huolto

Ikkunan karmien maali-ja lakkapinnan eheys tulee tarkistaa 2-5 vuoden välein ja tarvittaessa suorittaa huoltomaalaus. Kosteissa tiloissa olevat ikkunat vaativat huoltomaalausta useammin kuin normaaleissa huonetiloissa olevat ikkunat.

Saranoiden voitelu

Ikkunasaranat tulee voidella 5 vuoden välein.

Lehtien poisto

Kattoikkunan ja katemateriaalin väliin kertyvät lehdet tulee poistaa vähintään kerran vuodessa tai useamminkin, jos ”kouruihin” kerääntyvät lehdet estävät veden vapaata virtaamista alaspäin ikkunan sivuilla.

Lumen ja jään poisto

Nykyaikaisen kattoikkunan lasielementtien lämmöneristys on parantunut huomattavasti, mikä vähentää lumen sulamista lasin päältä. Tästä huolimatta ikkuna tarvitsee huoltoa erityisesti vaativissa olosuhteissa.

Miten voimme auttaa?

Kerro meille, millaista ratkaisua olet etsimässä, niin autamme oikeiden tuotteiden valinnassa.