Lasitiilien ja -harkkojen asennus

Lasitiilien asennus

Lasitiilien asennukseen on useita eri vaihtoehtoja. Perinteisen muurauksen lisäksi olemme kehittäneet omia asennusjärjestelmiämme helpottamaan asennusta. Asennusjärjestelmämme toimitetaan joko vakiokoossa tai asiakkaan kohteeseen valmistetuilla erikoismitoilla.

Vitrea-kiinnitysmenetelmä on käytetyin asennusmenetelmämme. Lasitiilet kiinnitetään asennuslistan ja liimasilikonin avulla suoraan lasitiilikenttää ympäröivään rakenteeseen tai toteuttajan valitsemaan kehysmateriaaliin. Tee-se-itse-rakentajan kannalta merkityksellistä on se, että työn voi tehdä itse nopeasti ja vaivattomasti asennusohjeita noudattaen. Asennusmenetelmä soveltuu sekä sisä- että ulkotiloihin ja menetelmää voidaan käyttää myös kosteissa tiloissa.

Vitrea-alumiinikehys-menetelmässä lasitiilet asennetaan suoraan alumiinikehikkoon asennuslistojen ja liimasilikonin avulla. Asennuslistat on mitoitettu siten, että ne tukeutuvat alumiinikehikon sisään, jolloin yksittäisen lasitiilikentän koko voi olla suurikin. Asennusmenetelmä soveltuu sisätiloihin ja kehystä voidaan käyttää myös kosteissa tiloissa.

Vitrea Profix -järjestelmä on isojen pintojen asennusjärjestelmä sisä- ja ulkotiloihin. Parempaan lämmöneristävyyteen julkisivuasennuksissa päästään valitsemalla niin sanottu matalaenergialasitiili, jolloin lasitiilikenttää ympäröivä alumiinikehys on myös lämpökatkaistu. Saatavilla on myös kaareviin seiniin soveltuvia kehyksiä projektikohtaisesti.

Lasiharkkojen asennus

Lasiharkot asennetaan joko muurattuna tai liimattuna, asiaan kuuluvilla erityisliimoilla tai -laasteilla. Eri asennustavoilla voidaan vaikuttaa myös lasiharkkokokonaisuuden ulkonäköön ja saada näin aikaiseksi erilaisia lopputuloksia. Lisätietoa eri asennustavoista saat asiantuntijoiltamme.

Miten voimme auttaa?

Kerro meille, millaista ratkaisua olet etsimässä, niin autamme oikeiden tuotteiden valinnassa.