Valoa läpäisevää näkösuojaa oleskelutiloihin – katso esimerkillisen inspiroivat toteutukset asuin- ja toimistorakennuksista

15.06.2021

Oli kyseessä sitten suurempi asuinkokonaisuus kuten kerrostalokortteli, toimistokompleksi tai erillisratkaisu kuten omakotitalo, tekevät erikoislasit rakennuksesta modernin ja älykkään. Lasi on teknisten ja käyttöominaisuuksiensa lisäksi myös tyyliltään monipuolinen valinta – se yhdistyy helposti niin puu-, kivi-, betoni- kuin metallirakentamiseenkin.

Erityisen hyvin lasi soveltuu rakentamiseen silloin, kun halutaan sekä suojata liialta näköyhteydeltä ulkomaailmaan, mutta kuitenkin säilyttää keveys ja luonnonvalon kulku tiloihin. Katso vinkkimme lasisiin näkösuojiin ja ota yhteyttä asiantuntijoihimme, jotka kertovat sinulle mielellään lisää!

Lasilankku parvekelasituksena näkösuojan takaajana

Ulkona viihtymiseen tarkoitetut asuintilat kuten parvekkeet ja sisäpihat on hyvä suojata liialta näkymiseltä esimerkiksi vieressä kulkevalle tielle. Moni näkösuoja estää kuitenkin myös valonkulun, osittain tai jopa kokonaan. Näin myös katse katkeaa ja tila tuntuu pienemmältä. Lasiset näköesteet suojaavat kestävästi myös säätä vastaan ilman, että joudutaan luopumaan luonnonvalon tuomista eduista hyvinvointiin ja viihtyvyyteen.

Tässä toteuttamassamme asuinkohteessa Espoossa (yllä) raput yhdistävät parvekkeet on suojattu kadunpuolelta tyylikkäästi lasilankuilla, jotka on suunniteltu erityisesti nykyaikaisen arkkitehtuurin tarpeisiin. Ympäristöön saumattomasti istuvat lasilankut luovat sillan kivielementtien välille, toimien tien puolelle sekä parvekkeille näkösuojana, joka läpäisee kauniisti valoa ja tuo sen sisätilojen käyttöön. Lasitus on äänieristetty kadulta mahdollisesti kantautuvan metelin varalta.

Kohteen lasilankut ovat korkelaatuisia Reglit-profiililaseja, joiden laaja valikoima laadukkaita pinta- ja värivaihtoja takaa suunnittelun vapauden ja uniikit lasikokonaisuudet.

Tutustu referenssikohteeseen

Myös Helsingin Arabianrannasta löytyvästä asuntoyhtiökohteestamme (yllä) löytyy modernisti toteutettu Reglit-lasitus. Lasilankut verhoavat rakennuksen julkisivua niin katolla asuntojen yläpuolella kuin myös yhteisiin vapaa-ajan tiloihin vievillä käytävillä. Kohteessa on käytetty sekä hiekkapuhallettuja että kirkkaita laseja, jolloin saavutetaan paikoittain kirkasta läpinäkyvyyttä ja paikoittain valon läpäisevää näkösuojaa.

Tutustu referenssikohteeseen

Sääsuojia ja terasseja yhteisissä tiloissa viihtymiseen

Ihmisten yhteisten, jaettujen tilojen merkitys on tiiviissä kaupunkirakentamisessa suuri. Lasielementeillä on helppo nostaa yhteiset tilat uudelle tasolle, ja samalla tarjota suojaa esimerkiksi säältä sekä muilta, hälyisemmiltä tiloilta.

© Kuvatoimisto Kuvio

Erinomainen esimerkki työntekijöiden yhteisistä tiloista on Helsingin Kaupunkiympäristötalon (yllä) kiviseinien katveeseen rakennettu lasilankkupaviljonki, joka tarjoaa hengähdyspaikan kiireiseen työpäivään. Katettu tila on valmistettu Reglit-profiililaseistamme. Korkealaatuiset lasilankut kestävät erinomaisesti säätä, ja sopivat hyvin muotonsa ja jäykkyytensä ansiosta haastavampiinkin tuuliolosuhteisiin, kuten näin korkealle meren läheisyyteen. Lasinen paviljonki pääsee erityisen hyvin oikeuksiinsa sitä ympäröivien, tummanpuhuvien kiviseinien luoman kontrastin keskellä.

Kaupunkiympäristötalon lasinen paviljonki aukeaa osittain ilmaan kattoterassin reunan yli, mikä tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet Kalasataman maisemien ihailuun. Paviljongin lasilankut ovatkin tätä tarkoitusta varten maisemapäädyssä kirkkaan läpinäkyviä, mutta tarjoavat taas näkösuojaa sivuilta päin.

Tutustu referenssikohteeseen

Porraskäytävät, tekniset tilat, autotallit ja jätehuoneet – näihin ei ehkä aina haluta nähdä sisään, mutta miksi tehdä tavanomaisesta tilasta tylsä tai teknisesti vain riittävä?

Asumiseen ja oleskeluun tarkoitetut tilat herättävät luonnollisesti enemmän toiveita ja ajatuksia kuin rakennusten teknisemmät tilat. Nämäkin tilat voidaan kuitenkin suunnitella arkkitehtonisesti vaikuttaviksi – valitsemalla lasin rakennusmateriaaliksi on helppo luoda älykkäitä ja moderneja kokonaisuuksia kattavasti kaikkialle rakennukseen, tekniset tilat mukaan lukien. Lasilla saat luotua niin näkösuojaa teknisiin tiloihin kuin varmistettua valonkulun sisälle – kukapa ei valitsisi valoisaa jätehuonetta pimeän kellarin sijasta.

Lasitiili pääsee oikeuksiinsa erityisesti isoina, valoa läpäisevinä pintoina, esimerkiksi juuri rakennuksen julkisivussa teknisiä tiloja suojaten. Parempaan lämmöneristävyyteen julkisivuasennuksissa päästään valitsemalla niin sanottu matalaenergialasitiili, jolloin lasitiilikenttää ympäröivä alumiinikehys on myös lämpökatkaistu. Tarjoamme lasitiiliä myös muilla erikoisominaisuuksilla, kuten paloa osastoivana, luodinkestävänä ja ääntä eristävänä. Näin varmistat rakennusten teknisten tilojen korkealaatuisen suoriutumisen modernin tyylin ohella.

Kysy lisää asiantuntijoiltamme

Asiantuntijamme auttavat sinua löytämään parhaan lasiratkaisun suunnitelmiisi. Inspiroidu tuotevalikoimastamme ja kysy meiltä lisää jo tänään!

Ota yhteyttä
Tuotteet
Referenssit