Näyttävää väriä Uppsalan kaupunkisiluettiin Reglit-lasilankuilla – esittelyssä Vattenfallin uusi biovoimalaitos

11.09.2020

Kohde: Vattenfallin Carpe Futurum -projektin voimalaitos (Uppsala, Ruotsi)
Arkkitehdit: Arkkitehtitoimisto Liljewall arkitekter
Tuote: Kaksinkertaiset Reglit SP 26 OW -profiililasit

Uppsalan uusi biovoimalaitos on valmistuessaan ennätyssuuri lasilankkukohde

Toimitamme Vattenfallin uuteen biovoimalaitokseen Ruotsin Uppsalaan rakennuksen ja kuljetinsillan kaksikerroksisen profiililasiasennuksen. Laseja tulee yhteensä noin 4800 neliömetrin kokoiselle alueelle, mikä tekee Uppsalan uudesta laitoksesta yhden maailman suurimmista karkaistuilla ja värillisillä lasilankuilla toteutetuista kohteista!

Carpe Futurum -projektiksi nimetyn kohteen lasilankut ovat rautaoksidivapaita, värittömiä Reglit SP 26 OW -profiililaseja. Ne mahdollistavat luonnollisen puhtaan väritoiston myös taustamaalatuille lasiosille.

Oransseiksi taustamaalattujen lasien painatuksessa on hyödynnetty Pilkington Bauglasindustrien GmbH:n kehittämää keraamista painatusmenetelmää, joka mahdollistaa täysin tasaisen ja raidattoman, erinomaisesti säätä ja aikaa kestävän painatusjäljen.

Näyttävään julkisivulasitukseen on valittu sekä värittömiä että oransseja lasilankkuja.

Mistä projektissa on kyse?

Vattenfallin Carpe Futurum -projektin uusi kattilalaitos valmistuu Vattenfallin nykyiselle voimalaitosalueelle Uppsalaan, noin 70 kilometriä Tukholmasta pohjoiseen. Projektin tavoitteena on vähentää hiilidioksidipäästöjä – biovoimalaitos tulee käyttämään polttoaineena puupohjaista biomassaa, joka koostuu esimerkiksi kierrätyspuusta ja kaarnasta.

Laitos tulee suunnitelmien mukaan käynnistymään ja tarjoamaan ekologisempaa lämpöä alueen noin 150 000 asukkaalle vuoden 2021 lopussa. Kohteen ensimmäinen lasitusosio luovutetaan tilaajalle aikataulussa kesäkuussa 2020.

Biovoimalaitoksen siluetti näyttävine profiililaseineen muuttaa Uppsalan ilmeen

Innovatiivisen biovoimalaitoksen suunnittelusta vastaa ruotsalainen Liljewall arkitekter. Heidän inspiraationaan on ollut suunnitella laitokselle kevyt ilme, joka kestää aikaa niin tyyliltään kuin laadultaan – Vitrean toimittamat profiililasit ovat tähän erinomainen ratkaisu.

”Rakennuksen siluetista tulee merkittävä osa Uppsalaa”, todetaan arkkitehtitoimiston tiedotteessa.

Biovoimalaitoksen rakentaminen on vielä kesken. Viestimme lisää projektista ja Uppsalan muuttuneesta kaupunkikuvasta laitoksen valmistuttua, joten pysy kuulolla!

Lisää tietoa projektista