Kohde-esittelyssä: Helsingin keskustakirjasto Oodissa on Suomen korkeimmat palonsuojalasit

04.03.2020

Kohde: Helsingin keskustakirjasto Oodi
Arkkitehdit: Arkkitehtitoimisto ALA
Tuote: Contraflam Structure

Helsingin keskustan uusi keskustakirjasto Oodi kerää huomiota arkkitehtuurillaan ja muotoilullaan sekä kotimaassa että maailmalla. Monen muun kiinnostavan yksityiskohdan lisäksi löytyy uraauurtavasta kirjastorakennuksesta Suomen korkeimmat palonsuojalasit. Rakennuksen lähtökohtana oli julkinen, kaikille avoin, maksuton ja turvallinen keskustassa sijaitseva kaupunkitila.

Pohjakerroksessa sijaitsevan perhekirjaston sisälasiseinä on toteutettu 3750 mm. korkeilla SGG Contraflam Structure 60 -palonsuojalaseilla. Erikoisvalmisteisten 53mm paksujen lasien ominaisuuksissa on huomioitu kohdekohtaiset vaatimukset hyvälle ääneneristykselle ( > Rw 43 db) sekä henkilöturvallisuudelle. Vitrean Oodiin toimittamissa SGG Contraflam Structure -laseissa on lisäksi valoa diffusoiva laminaattikalvo, joka luo tiloihin pehmeän ja rauhallisen valaistuksen ja tarjoaa samalla tilojen vaatiman näkösuojan.

SGG Contraflam Structure -lasit ovat erikoisrakenteisia, EI-luokan osastoivia palolaseja, jotka voidaan liittää toisiinsa ilman häiritseviä pystyprofiileja. Lasien välissä on ainoastaan ohut silikonisauma.

Kiinnostuitko? Lue lisää palonsuojalaseista verkkosivuiltamme ja ole yhteydessä asiantuntijoihimme!

Lue lisää kohteesta Oodin sivuilta.