Kaltevan katon ikkunat

Kaltevan katon ikkunoilla luot ihanteellisia ratkaisuja nykyaikaiseen rakentamiseen.

Kattoikkunoilla valaiset sisätilat ja avarrat näköalat. Ne voivat toimia myös kattokerroksen tiloista poistumisikkunana katolle. Kaltevan katon kattoikkunoita käytetään kohteissa, joiden kattokaltevuus on yli 15 astetta.

Laajasta tuotevalikoimastamme löytyy jokaiseen tilaan sopiva kattoikkunamalli. Kattoikkunoita on saatavana muun muassa erilaisilla avausmekanismeilla, paremmin kosteutta kestävänä tai lämpöä eristävänä (U-arvo jopa 0,58). Lisävarusteina erilaisia verho- ja kahdinratkaisuja, asennustarvikkeita ja lisävarusteita.  

Liittymäpellitykset

Liittymäpellitykset ovat ehdottoman tärkeitä kattoikkunan asianmukaisessa asentamisessa. Huolellisesti suunnitellut liittymäratkaisut varmistavat kestävän ja tiiviin asennuksen kattoon. Peltien tarkoituksena on ohjata sadevesi ikkunan päältä ja sivulta takaisin vesikatteelle. Liittymäpellitykset toimitetaan ikkunakoon ja asiakkaan katemateriaalin mukaan.

Perusväri on harmaansävyinen RAL 7022. Liittymäpellitykset ovat saatavana myös muissa väreissä.

Lisätietoja liittymäpellityksistä löydät tästä.

Kattoikkunat poistumistienä

Rakentamismääräyskokoelman mukaan rakennuksessa tulee olla varatie, mikäli uloskäyntejä on vain yksi. Varatienä voidaan käyttää myös kattoikkunaa, kun se tehdään helposti avattavaksi. Tällöin aukon korkeus tulee olla vähintään 600 mm ja leveys 500 mm siten, että korkeuden ja leveyden summa on vähintään 1500 millimetriä.

Osaa Vitrean kaltevan katon malleista voidaan käyttää varateinä, esimerkiksi preSelect mallin ikkunoita, joissa on keskisaranoiden lisäksi yläsaranointi. Katso kattoikkunat -esitteen sivut 12-13 ja 30-31 tai kysy lisää asiantuntijoiltamme.

Ladattava materiaali

Kattoikkunaesitteen voit avata tästä.

BIM -objekteja voit ladata tästä.

Miten voimme auttaa sinua?

Kerro meille, millaista ratkaisua olet etsimässä, niin autamme oikeiden tuotteiden valinnassa.