Lasi on monipuolinen valinta liikennehankkeisiin, juna-asemilta bussiterminaaleihin, lentokentälle ja maanalaiseen metroon saakka

27.04.2021

Modernin kaupungin infran tulee olla turvallista, toimivaa ja viihtyisää. Erikoislasit vastaavat rakentamisen tarpeisiin maanpinnalta syvälle maan alle asti – myös kaikista vaativimmissa ja kunnianhimoisimmissa kohteissa!

Toimittamamme palonsuojalasit ja Reglit-profiililasit ovat erinomaisia valintoja haastaviin rakennushankkeisiin. Nämä korkealaatuiset erikoislasit täydentävät toisiaan ominaisuuksiltaan – valitse Reglit-lasilankut esimerkiksi värillisinä liikennerakennuksen julkisivuun, ja luo sisätiloista turvalliset suurillekin matkustajavirroille näyttävillä palonsuojalaseillamme.

Reglit-profiililasit eli lasilankut on kehitetty erityisesti nykyaikaisen lasiarkkitehtuurin tarpeisiin

Laaja valikoima Reglit-lasien laadukkaita pinta- ja värivaihtoja takaa suunnittelun vapauden ja uniikit lasikokonaisuudet – lasilankuilla luot niin kirkkaat, suuret lasijulkisivut kuin vaikka valaistuna väripilkkuna toimivat katseenkääntäjät. Monipuolisilla lasilankuilla voidaan rakentaa myös sisätilojen elementtejä, kuten esimerkiksi porraskäytäviä asemille.

Reglit-järjestelmä perustuu itsensä kantaviin U:n muotoisiin lasielementteihin, joilla voidaan toteuttaa jopa 7 metriä korkea, yhtenäinen lasipinta. Lasitus asennetaan pysty- tai vaakasuuntaan ilman erillisiä profiileja lasien välissä. Tämä takaa esteettömän ja varjottoman valonläpäisyn.

Rongan alikulku Tampereella. Kuva: Aihio Arkkitehdit Oy

Vastaa paloturvallisuuden vaateisiin korkealaatuisilla, arkkitehtonisesti vaikuttavilla palonsuojalaseilla

Suurille ihmismäärille mitoitettujen liikenneratkaisujen paloturvallisuuden täytyy luonnollisesti olla huippuluokkaa. Meiltä löydät markkinoiden laajimman valikoiman CE-merkittyjä ja testattuja, kirkkaita ja karkaistuja palonsuojalaseja, joiden mekaaninen kestävyys on erinomainen. Valittavanasi on vaikuttava kirjo ominaisuuksia sekä lasikokoja – olemmekin toteuttaneet Suomen korkeimmat palonsuojalasit (Keskustakirjasto Oodi) sekä toimittaneet palonsuojalaseja paloturvallisuudeltaan erittäin korkean tason Länsimetroon.

Paloteknisten tekijöiden lisäksi Vitrean palonsuojalaseissa on kiinnitetty erityistä huomiota optisiin ominaisuuksiin sekä mekaaniseen lujuuteen niin, että lasit ja rakenteet sopivat vaivatta muuhun arkkitehtuuriin. Palolasit mukautuvat suunnitelmiin myös tyyliltään – mallistossa on niin ohuempaa kuin paksumpaa saumaa, väriä sekä mahdollisuuksia digitaalisen printin hyödyntämiseksi. Karkaistun lasin kestävyys on huippuluokkaa.

Palonsuojalaseja on hyväksytysti koepoltettu useissa sadoissa eri rakenteissa; ovissa, ikkunoissa, seinissä, valokatteissa sekä erilaisissa teräs-, alumiini- ja puurakenteissa. Palonsuojalaseilta löytyy myös ympäristötuoteselosteita, jotka auttavat saavuttamaan rakennuksen kestävän rakentamisen tavoitteet, mikä sopiikin luontevasti yhteen julkisen liikenteen hankkeiden kanssa.

Aviapolis-asema. Kuva: Vitrea
Länsimetron asema Niittykummussa. Kuva: Vitrea Oy
Kampin bussiterminaali. Kuva: Arkkitehtitoimisto Davidsson Oy

Tutustu tuttuihin julkisen liikenteen kohteisiin referensseissämme

Moni kaupungilla kulkeva käveleekin toteuttamiemme lasiratkaisujemme ohitse päivittäin – liikut sitten junalla tai metrolla, löydät erikoislasejamme niin maanpinnan ylä- kuin alapuoleltakin. Tämän artikkelin kohteet löytyvät Helsingistä, Espoosta ja Tampereelta.

Rongan alikulun profiililasit: Reglit SP 3, lankavahvistettu

Niittykummun metroaseman palonsuojalasit:  Contraflam Structure 60, 41mm

Kampin bussiterminaalin palonsuojalasit: Contraflam EI30 ja EI60 -palonsuojalasit

Helsinki-Vantaan lentoaseman Aviapolis-aseman palonsuojalasit: Contraflam Structure EI60, Contraflam EI30

Ota yhteyttä!

Asiantuntijamme ovat aina apunasi kaikista parhaimman lasiratkaisun etsimisessä. Lue lisää erikoislaseistamme ja ota meihin yhteyttä!