Urhea-kampus, Helsinki

Kohde: Urhea-kampuksen Urhea-halli ja Mäkelänrinteen lukion laajennus
Tuote:
Raster 190 -lasitiilet, 3k ja 1k Reglit-profiililasit, EI 30 -paloikkunat erittäin korkealla ääneneristyksellä (Rw 53 db)
Arkkitehti:
Tuomo Siitonen Arkkitehdit Oy (Urhea-halli), Arkkitehtitoimisto LPV Oy (Mäkelänrinteen lukion laajennus)

Uudenkarhea Urhea-halli sekä Mäkelänrinteen lukio laajennuksineen ovat osa kansainvälisen tason huippu-urheilukeskusta Urhea-kampusta Helsingissä. Urhea-kampus avattiin yleisölle kesällä 2021, kun pääkaupunkiseudulle saatiin pitkän suunnittelun jälkeen kaikenkattava keskus, jossa kaikki urheilijan tarvitsema on samassa yksikössä.

Urhea-halli sekä siihen kiinnittyvä Mäkelänrinteen lukion laajennus ovat kiinnostavia kohteita myös lasirakentamisen kannalta. Kampuksen julkisivussa katseen kiinnittää massiiviset lasilankut sekä modernin minimalistiset lasitiilet, joita on hallissa ja lukiossa yhteensä yli 300 neliömetrin verran.

Mäkelänrinteen lukion laajennuksen massiiviset lasilankkuseinät on luotu Reglit-profiililaseista, joita kohteessa löytyy niin 3k- kuin 1-versioinakin. 3k-lasitus mahdollistaa porraskuilun luonnonvalon ja 1k-lasitus toimii toisen puolen julkisivun maskina, eli lasituksen takaa löytyy seinää. Urhea-hallin lasitiiliseinät koostuvat Vitrea Profix -järjestelmällä kiinnitetyistä Raster 190 -lasitiilistä.

Urhea-hallista löytyy lisäksi erittäin korkealla ääneneristyksellä (Rw 53 db) varustettuja EI 30 -eristyslasejamme paloikkunoina.

Tutustu kohteen laseihin: